Inga matcher idag
Inte inloggad | Registrera | Logga in | Glömt lösenord?

Missa inte vår insamling till SOS Barnbyar. Var med och bidra du med.

Hur gör man?

Tippa

Först och främst måste du ha en personlig profil och vara inloggad. Du skapar din personliga profil via länken registrera i sidans huvud. Ett aktiveringsmail kommer skickas till den angivna adressen, klicka på länken i det mailet så kommer du att loggas in och kan börja tippa.
Du tippar sedan genom att först välja "Tippa" i menyn. Där fyller du i de resultat du tippar i de 48 gruppspelsmatcherna. Du sparar varje resultat för sig och vid knapptryck kommer tabellen för den aktuella gruppen att uppdateras liksom vilka lag som hamnar i vilken kvartsfinal. Du kan ändra resultaten efter hand om du inte är nöjd med sluttabellerna. När alla gruppspelsmatcher är tippade kommer en knapp att dyka upp som låter dig låsa gruppspelet och tippa vidare i det slutspel som blir om resultatet i gruppmatcherna blir enligt dina tips. Sedan fortsätter du på samma sätt omgång för omgång i cupspelet. När du gått vidare från en omgång så kan du inte gå tillbaka igen. Resultaten som anges är det som gäller efter 90 minuter före eventuell förlängning och straffar. I utslagsmatcherna finns även en checkbox benämnd "HV" som står för hemmavinst. Om den är ikryssad vid ett oavgjort resultat tror man att hemmalaget vinner efter förlängning och straffar, är den inte ikryssad går bortalaget vidare.

OBS! Du tippar alltså HELA mästerskapet innan första avspark.

Det är kostnadsfritt att delta i VM-tipset.

Topplistor

När VM börjar så kommer du att kunna se topplistor bland alla som har tippat och även se allas tippade resultat.

Poäng Poängen beräknas enligt följande modell:
GRUPPSPEL
Rätt antal hemmamål: 1p
Rätt antal bortamål: 1p
Rätt tipstecken: 2p
Helt rätt resultat: +1p
SLUTSPEL
Som ovan plus
Rätt hemmalag på rätt plats: 1p(åttondelsfinal), 2p(kvartsfinal), 4p(semifinal), 8p(final och bronsmatch)
Rätt bortalag på rätt plats: 1p(åttondelsfinal), 2p(kvartsfinal), 4p(semifinal), 8p(final och bronsmatch)
Båda lagen på rätt plats: +1p(åttondelsfinal), +2p(kvartsfinal), +4p(semifinal), +8p(final och bronsmatch)
Rätt Världsmästare fast "fel väg": 10p

Detta innebär att slutspelet är lite chansartat, men ju bättre man tippat gruppspelet desto större chans att få rätt lag på rätt plats i slutspelet.

Utöver poäng så räknas även ett hypotetiskt saldo ut baserat på resultaten i matcherna och hur mycket pengar man hade haft om man satsat 10kr på det resultat man tippat hos ett spelbolag som kommer presenteras senare.

När du tippat klart alla matcher kommer du få tillgång till Topplistan där alla resultat uppdateras efter avslutad match. Från topplistan kan man även skapa en favoritlista genom att klicka på plus tecknet bakom de personer man vill följa extra noga så som vänner, släktingar och kollegor.

Priser

Priser kommer delas ut till bästa tippare i följande kategorier

  • Bäst totalpoäng
  • Bäst poäng i gruppspelet
  • Bäst poäng i slutspelet
  • Bäst saldo

Alla priser är inte klara men ett pris kommer vara en JUmping pocket sweatshirt green från YMR Track club.

En person kan bara vinna ett pris, om man efter mästerskapet toppar mer än en kategori får man priset i den högst rankade kategorin och priset i den andra kategorin går till tvåan där. Undantaget är Saldopriset som kan gå till någon som vunnit ett annat pris.

För att kvalificera sig för ett pris måste man vid registreringen ange korrekta personuppgifter och man får heller inte ha mer än en profil registrerad i sitt namn.

Personuppgifter

När du skapar din profil sparas dessa uppgifter i en databas. De används för att under tävlingens gång hålla reda på vem som tippat vad samt efter tävlingen för att kunna skicka inbjudan via mail till framtida tips samt skicka priser till vinnarna. Förnamn, efternamn och ort visas i topplistan som är synlig för alla inloggade. Inga personuppgifter överlämnas till tredje part förutom om ett pris skickas från en extern part. På din tipssida visas även det du fyller i under "Relation till fotboll".

VID PROBLEM:

Om du stöter på något problem, något du inte förstår eller något som inte funkar så skicka ett mail till info@masterskapstipset.se så försöker vi fixa det så snabbt som möjligt. Men då detta är en ren hobbyverksamhet och vi båda har jobb och barn kan vi inte erbjuda 24h service på sekunden.